Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

mitropoli athinon proti 1

Μητρόπολη | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θωμά Συνοδινό, τους συνεφημερίους του, κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον συμβολισμό του διπλού εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της ενάρξεως της Εθνικής Παλιγγενεσίας του Γένους.

"Η Παναγία και η Εκκλησία κράτησαν το Γένος μας κράτησαν την ζωή και το κουράγιο των υποδούλων ανθρώπων. Η Θεοτόκος και η Εκκλησία ανέκαθεν έσωζαν και σώζουν το Γένος μας'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιμ. Χρυσόστομος.

''Και πάλι τώρα στις τόσες ανάγκες η Εκκλησία με την προστασία της Θεοτόκου θα σώσουν το Γένος μας" πρόσθεσε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: