Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/02 12:27

gallias porosenko

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είχε σήμερα, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου η επίσημη Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία έφθασε στο Κίεβο για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Ο Ουκρανός Προέδρος καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την συμμετοχή της στο ιστορικό γεγονός τόσο στην εκκλησιαστική ζωή όσο και για το σύνολο του Ουκρανικού λαού.

"Θα ήθελα να μεταφέρετε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για αυτό το γεγονός. Αυτό κατέστη δυνατό λόγω της μεγάλης του αγάπης για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Ποροσένκο.

Επίσης ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρθηκε στην χορήγηση του Τόμου η οποία κατέστη δυνατή και με την προσπάθεια που κατέβαλαν οι Έξαρχοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου όλο αυτόν τον καιρό.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για την συνεχή υποστήριξη της νέας Εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

"Ο Παναγιώτατος προχώρησε στο ζήτημα της εκχώρησης της Αυτοκεφαλίας, επειδή το ζήτησε ο λαός της Ουκρανίας. Εσείς είστε ο πρώτος πολίτης της Ουκρανίας που ανέλαβε θα έλεγα το δύσκολο αυτό εγχείρημα, αλλά και ταυτόχρονα μια μεγάλη ευκαιρία" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Γαλλίας.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Γαλλίας πρόσθεσε ότι στην Αντιπροσωπεία συγκαταλεγόταν και ο Ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, τονίζοντας ότι "σε αυτό το μοναστήρι φιλοτεχνήθηκε το ιστορικό έγγραφο του Τόμου της Αυτοκεφαλίας".

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο, και εξεφρασε την ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος και την Μονή Ξενοφώντος.

gallias pros1

Εμφανίσεις: 300405
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: