Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

agathaggelos 52

​Για τη Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο ομώνυμο Δήμο της Αττικής, ιερούργησε σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, συλλειτουργούντων του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπ​​όλεως Γλυφάδας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωΐνου, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Επιφανίου Αρβανίτη, του ιεροκύρηκος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ιωάννη Καραμούζη, ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, άλλων μητροπόλεων, οικοτρόφων κληρικών καθώς και του Πρωτοδιακόνου του Καθεδρικού Ναού Αθηνών π. Δημητρίου Φωκιανού.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Επίσκοπο.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους τόσο για την παρουσία τους όσο και για τις εγκάρδιες ευχές τους.

«Ότι πιο αληθινό υπάρχει στη ζωή μας είναι η αγάπη του Θεού. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου γιατί είστε οι συνεργάτες μου, η οικογένεια μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναριού κ. Αγαθάγγελος.

Ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στον Ιεραποστολικό Εκκλησιαστικό οργανισμό της Αποστολικής Διακονίας.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύεως της ψυχής του Μητροπολίτου Σιατίστης και Σισανίου κυρού Παύλου.

Στην Αρχιερατική Θεία λειτουργία παρέσθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης, η διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμουλίου αυτού κ. Ευγενία Τσουμάνη, κ. Έφη Μπέκου, κ. Σοφία Πέππα, κ. Μαρία Τάταρη, κ. Μαρία Σαμαρά, σχολεία της Αγίας Βαρβάρας καθώς και υπάλληλοι της Αποστολικής Διακονίας.

Μετά την διανομή του αντιδώρου, στην κεντρική αίθουσα του Οικοτροφείου, ευλογήθηκε και κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Αποστολικής Διακονίας και του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ).

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη ευχήκε σε όλους καλή χρόνια ευχαρίστησε μαθητές και καθηγητές για την εμπιστοσύνη τους και ανακοίνωσε τα νέα προγράμματα που θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο αλλά και την νέα μαθητική χρόνια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300924
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: