Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

porosenko aristarxosΟ Πρόεδρος Ποροσένκο με την σύζυγό του στον Πανάγιο Τάφο

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από χθες, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του.

Ο Ουκρανός Προέδρος έφτασε στο Ισραήλ για να υπογράψει μια ιστορική συμφωνία με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου, η οποία η οποία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων τα τελευταία 15 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του ο Πρόεδρος Ποροσένκο, είχε προγραμματίσει να έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι το Πατριαρχείο επικαλέστηκε λόγους υγείας, και η επίσημη συνάντηση με τον Πατριάρχη τελικά ακυρώθηκε.

Πάντως κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά ο Πατριάρχης και ο Πρόεδρος είχαν συνάντηση σε ανεπίσημο επίπεδο, αφού μέχρι σήμερα ο κ. Θεόφιλος δεν έχει πάρει θέση για το θέμα της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε συνάντηση με τον Εκπρόσωπο του Πατριάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο, όπου επισκέφθηκαν τον Πανάγιο Τάφο.

Ο Ποροσένκο απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αρίσταρχο, μίλησε για τον σημαντικό και ιστορικό ρόλο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη διατήρηση των ιερών τόπων και την ενίσχυση της παρουσίας της χριστιανικών εκκλησιών σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, σημείωσε ότι με την υπογραφή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στις 6 Ιανουαρίου 2019, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, είχε ενταχθεί στην οικογένεια των ορθόδοξων εκκλησιών.

Τέλος ο Ουκρανός Πρόεδρος προσευχήθηκε στον Πανάγιο Τάφο για την παύση της ρωσικής επιθετικότητας, για την ειρήνη και την ευημερία της Ουκρανίας.

Εμφανίσεις: 301636
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: