Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/01 17:35

boulgarias 1

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας θα εξετάσει το ζήτημα της λεγόμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας» μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νέας ονομασίας της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, δήλωσε ο πατριάρχης Νεόφυτος στους δημοσιογράφους.

«Ακόμη επεξεργάζονται το θέμα του ονόματος για το κράτος της Μακεδονίας. Όταν διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες, θα ακολουθήσει σίγουρα το ζήτημα της Εκκλησίας», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Η Βουλή των Σκοπίων ενέκρινε τις συνταγματικές αλλαγές που θα ανοίξουν τον δρόμο για τη μετονομασία της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και το νομοθετικό σώμα της Αθήνας πρόκειται επίσης να συζητήσει και να ψηφίσει επί του θέματος.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2017, η λεγόμενη «Εκκλησία της Μακεδονίας» προσέγγισε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας προκειμένου να την αναγνωρίσει ως μητέρα εκκλησία.

Το 2018, η Εκκλησία της Βουλγαρίας σύστησε μια επιτροπή για να εξετάσει το ζήτημα, το οποίο θεωρείται ιδιαιτέρως διχαστικό στον κόσμο της Ορθοδοξίας.

Σήμερα, ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας σχετικά με την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Πατριάρχης Νεόφυτος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα που είναι στην ημερησία διάταξη και θα συζητηθεί.

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας είναι αντίθετη στη σύγκληση Πανορθόδοξου Συνόδου προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της αυτοκεφαλίας, πρόταση που έγινε από τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο.

Εμφανίσεις: 302785
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: