Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

mitropolit epifaniy

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Σε δηλώσεις με γεωπολιτικές αξιώσεις προέβη ο νέος Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος μιλώντας στο Radio Liberty τόνισε ότι ''αυτή τη στιγμή πρέπει να λάβουμε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας ώστε να επιβεβαιωθεί ότι είμαστε πραγματικά μία Αυτοκέφαλη και ανεξάρτητη Εκκλησία''.

''Μετά θα ξεκινήσουμε τον διάλογο, θα προσκαλεσουμε και άλλους με βάση την αγάπη και τον σεβασμό. Πάνω σε αυτή την βάση πιστεύω ότι αυτοί θα φτάσουν στο σημείο να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να είναι μέρος της ενωμένης Ουκρανικής Εκκλησίας και να χτίσουμε το μέλλον μαζί'' πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δεν έμεινε μόνο στις εκκλησιαστικές εξελίξεις, αλλά χρησιμοποίησε και πολιτικό λόγο σχετικά με την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.

''Έχουμε την κατεχόμενη Κριμαία και πρέπει να την πάρουμε πίσω. Επίσης υπάρχει και μέρος του Ντονμπάς το οποίο είναι κατεχόμενο. Πιστεύουμε ότι Θεός θα ακούσει τις προσευχές μας και θα μας στείλει την πολυπόθητη ειρήνη στο ενωμένο Ουκρανικό Κράτος'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Εμφανίσεις: 301270
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: