Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018

simpolioyxos trikalon 72

Τρίκαλα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, του Συμπολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου στα Τρίκαλα.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

''Αυτό το οποίο μετράει και έχει τον μεγαλύτερο γνώμονα για την κρίση των πράξεων των ανθρώπων είναι εάν αυτά γίνονται προς Δόξαν και Βασιλείαν του Θεού και αν αυτά γίνονται για να οδηγηθεί ό άνθρωπος με ασφάλεια στην πορεία του που θα τον οδηγήσει στον Χριστό''

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αποστολή του Χριστού στον κόσμο και τον λόγο για τον οποίο ενσαρκώθηκε.

''Ο Χριστός ενσαρκώθηκε για να μπορέσει η Εκκλησία να γίνει ο χώρος εκείνος ο οποίος θα ταυτιστεί με τον κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους και η Εκκλησία να γίνει ο χώρος που δεν αποκλείει κανέναν. Δεν γνωρίζει η Εκκλησία από χωρισμούς και δεν βάζει περιορισμούς όπως βάζουν οι άνθρωποι σε κάθε κοινωνική τάξη'' υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.

Επίσης ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Νικόλαο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ''Ο Άγιος Νικόλαος είναι το σημείο ενότητος''.

Τέλος ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ ευχήθηκε στον οικείο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο να συνέχισει το πολύκαρπο έργο του Γέροντος πρώην Τρίκκης και Σταγών Αλέξιου.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300612
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: