Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018

poliouxos nikaias 123

Νίκαια | Αθανάσιος Θανόπουλος


Τον Προστάτη και Πολιούχο της Νίκαιας Άγιο Νικόλαο, Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργό, τίμησαν σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αθανάσιο Λειβαδιά, τους συνεφημερίους του π. Αντώνιο και π. Αναστάσιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικολάου, στα χαρίσματα και στα θαύματά του.

''Η ζωή του Αγίου Νικολάου ήταν η Εκκλησία, η λατρεία, κοντά στο Ιερό Θυσιαστήριο. Ως απλό μέλος της Εκκλησίας ο άνθρωπος δεν μπορεί να σωθεί παρά μόνο αν είναι ενωμένος με τον Χριστό'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να δέεται για όλους εμάς που «ταξιδεύουμε» στον απέραντο ωκεανό αυτης ζωής να προσορμιστούμε στο λιμάνι του Ουρανού, στην ποθητή Πατρίδα.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία μικών παιδιών από παιδικό σταθμό της περιοχής, που προσήλθαν στην εορτή και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Να αναφερθεί ότι καθ' όλη την διάρκεια της πανηγύρεως τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και τεμαχίου Ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου παρουσία μαθητών, μικρασιατικών συλλόγων και την συνοδεία της φιλαρμονικής.

Να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες παρέστη ο Δήμαρχος Νικαίας κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι κομμάτων και μικρασιατικών συλλόγων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Λιτανείας συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αθανάσιο Λειβαδιά και τους συνεφημερίους του, για το έργο τους σε αυτό τον ιστορικό Ναό και ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να σκεπάζει την Ελλάδα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300519
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: