Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/09 22:42

crop

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Συνάντηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες Σαμ Μπράουνμπακ, είχε σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος και ο Αμερικανός Πρεσβευτής είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα που αφορά την Εκκλησία στην Ουκρανία.

"Οι Αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν την Ουκρανία στον αγώνα για το δικαίωμα να έχει μια ενιαία αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και στην κυριαρχία της εδαφικής της ακεραιότητας" - δήλωσε ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ, ο οποίος βρίσκεται στο Κιέβο για επίσκεψη εργασίας.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός Προέδρος σημείωσε ότι η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ουκρανικής ταυτότητας.

"Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε μια αξιοπρεπή κατάσταση θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουκρανία, η οποία είναι νομοθετημένη από το Σύνταγμα και τους νόμους της Ουκρανίας, και αφορά την ελευθερία της συνείδησης και του θρησκευτικού αισθήματος" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ποροσένκο.

Επίσης ο Ουκρανός Πρόεδρος ενημέρωσε λεπτομερώς τον Αμερικανό Πρεσβευτή για την προετοιμασία εκχώρησης του αυτοκεφάλου, και τον ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την ενεργό υποστήριξη τους στην διαδικασία αυτή.

Εμφανίσεις: 302728
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: