Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/08 14:13

bartholomaios kyrillos 13

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συνομιλίες που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος στο Φανάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνομιλίες κράτησαν δύο ώρες και ήταν μόνο κατ' ιδίαν, και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών, Γαλλίας Εμμανουήλ και Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος.

Ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Μόσχας πρότεινε στον Οικουμενικό Πατριάρχη να πραγματοποιηθεί ένα επιστημονικό συνέδριο, ώστε να γίνουν γνωστά τα κείμενα και οι πηγές περί του ζητήματος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας μεταξύ άλλων πρότεινε στο Πατριάρχη Βαρθολομαίο να ξεκινήσει διάλογος περί του ζητήματος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άκουσε με πολύ προσοχή τα αιτήματα του Πατριάρχη Κυρίλλου, παρόλο αυτά τον ενημέρωσε ότι το θέμα προχωράει εδώ και πολύ καιρό.

"Ευχαρίστως αλλά η Αυτοκεφαλία είναι ειλημμένη απόφαση για εμάς και προχωράμε'' - ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εμφανίσεις: 307895
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: