
Κερατσίνι | Ιάσονας Ντικούλης
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στον Ομώνυμο Ιερό Ναό του Κερατσινίου.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και τους ιερείς του Ιερού Ναού.
Πριν τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε τα Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στον Ναό, τα οποία στην συνέχεια τοποθετήθηκαν σε ειδικά προσκυνητάρι προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Παντελεήμονος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Μικρασιατικό στοιχείο που κατοίκησε στην περιοχή και στην ενορία, συμβάλλοντας στη δημιουργία του υπέρ καλού Ιερού Ναού, με αναφορά στο πρόσωπο του Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Καροφυλλάκη, ο οποίος συμπληρώνει 48 έτη διακονίας σε αυτόν τον Ναό.
Επίσης ο Μητροπολίτης Νικαίας τόνισε ότι στον Ναό λειτουργεί ένα πρότυπο γηροκομείο το οποίο περιθάλπει σήμερα 55 εγκαταλελημένους συνανθρώπους μας.
«Η ψυχή αυτού του έργου είναι ο ακούραστος προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εμμανουήλ που η καρδιά του είναι ανοιχτή για όλο το κόσμο και που μέχρι σήμερα έχει στείλει στον ουρανό χίλιους τετρακόσιους εβδομήντα αδελφούς μας «πλυμένους και καθαρούς» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στου δρόμους του Κερατσινίου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κρητικό γλέντι με ζωντανή μουσική και πλούσια εδέσματα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ