Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/10 17:10

xeirotonia presbiterou xolargos 39

Φωτορεπορτάζ: Αλέξιος Νικολουτσόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 η μνήμη του Αγίου Ιεροθέου, Επισκόπου Αθηνών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου τέλεσε την χειροτονία του διακόνου του π. Αντωνίου Χατζηκωστή σε Πρεσβύτερο.

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς εξέφρασε την άπειρη ευγνωμοσύνη του προς τον άγιο Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να εισέλθει στα άγια των αγίων και να λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μου Γουμενίσσης κ. Δημήτριο και θέλω να ομολογήσω με θάρρος πως η αγάπη και η στοργή που μου δείχνει και η γεμάτη καλοσύνη καρδιά του μόνο με πατρική αγκαλιά δίνατε να συγκριθούν. Θα είμαι δια βίου ευγνώμων στο πρόσωπο του" - πρόσθεσε ο π. Αντώνιος.

Τέλος να σημειωθεί ότι τους ύμνους απέδωσε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Ναού κ. Διονυσίου Θανασούλη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300389
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: