
Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος
Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Αιγάλεω.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Δικαίο Παπαδόδημα, τους Εφημερίους π. Γεράσιμο Γκουντρουμπή, π. Στέφανο Βερύκοκο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προϊσταμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδoς Αιγάλεω, Αρχιμ. Πέτρος Χαλούλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το παράδειγμα του Αγίου Σπυρίδωνος.
"Ο Άγιος Σπυρίδωνας ήταν απλός και καθαρός, άξιος να διακονήσει τον Θεό και την Εκκλησία. Δεν είχε ποτέ επιδιώξει, ούτε διανοηθεί ότι θα γινόταν Επίσκοπος κι όμως ο Θεός είχε το δικό Του σχέδιο. Ας διδαχθούμε από την ταπείνωση, την απλότητα και την πίστη του Αγίου Σπυρίδωνος κι ας εμπιστευόμαστε τη ζωή μας στα χέρια του Θεού" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιμ. Πέτρος.
Να αναφερθεί ότι τους ύμνους έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Άρχοντα Δομέστικου της Μ.τ.Χ.Ε Δημοσθένη Παϊκόπουλου και του Λαμπαδάριου Ιωάννη Γαβαλάκη.
Τέλος να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησης των Αγιογραφιών, ενώ αύριο Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και το απόγευμα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: