Η Ι.Μ. Πειραιώς τίμησε την Παναγία την Πορταΐτισσα και τον Άγιο Πορφύριο
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 η Θεία Λειτουργία επι τη μνήμη της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης και ενθρονίσεως αυτής στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς καθώς και επι τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, προστάτου και εφόρου του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», του σταθμού που μιλάει στην ψυχή μας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Πορφυρίου, του «Γέροντος των Αθηνών» όπως χαρακτηριστικά τον ονόμασε, ο οποίος εξ απαλών ονύχων αγάπησε τον Χριστό, αφιερώθηκε σε Αυτόν, αξιώθηκε πολλών χαρισμάτων από τον Κύριο μας και αυτά τα χαρίσματα τα χρησιμοποίησε προς οικοδομή του λαού του Θεού.
Ιδιαίτερα από την θέση του εφημερίου της Πολυκλινικής Αθηνών, ο Άγιος κατέστη ιατρός ψυχών και σωμάτων καθώς πολλοί άνθρωποι αναπαύονταν σε αυτόν πνευματικά αλλά και πολλοί ασθενείς και ιατροί έβλεπαν εμπράκτως την μεσιτεία του Αγίου όχι μόνο στην πορεία της υγείας τους αλλά και στην διάγνωση δύσκολων περιστατικών.
Υπόλοιπα άρθρα: Ενοριακά
07 Ιουν 2023 - Ο Σερρών Θεολόγος στη Μεγαλόχαρη Τήνου (ΦΩΤΟ)
07 Ιουν 2023 - Έκκληση ενοριτών Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στον Αρχιεπίσκοπο
05 Ιουν 2023 - Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στις Αφίδνες (ΦΩΤΟ)
05 Ιουν 2023 - Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στη Νίκαια (ΦΩΤΟ)