Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/09 00:44

 neasmirni-9

Άλιμος | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 ο Εσπερινός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αλίμου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών απευθυνόμενος στον ευσεβή λαό ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο για την συμμετοχή του στην πανήγυρη του Ιερού Ναού και αναφέρθηκε στο παρελθόν όπου ο Μητροπολίτης Παροναξίας υπηρετούσε στην Μητρόπολη Νέας Σμύρνης ως Ιερέας.

Στην Αντιφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας ευχαρίστησε τον Οικείο ποιμενάρχη για την πρόσκληση του να χοροστατήσει του εσπερινού της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και με την σειρά του εξιστόρησε λόγους από την υπηρεσία του ως Ιερέας την τελευταία πενταετία πρό της ενθρονίσεως του στην πατρίδα του την Νάξο, όπου υπηρετούσε σε Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στους γύρω δρόμους του Ιερού Ναού.

Στην λιτανεία παρέστη ο Δήμαρχος κ. Κονδύλης, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου καθώς και ο χορευτικός σύλλογος, ο οποίος κρατούσε την εικόνα της Παναγίας καθώς και η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και πλήθος πιστών.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

neasmirni-1

neasmirni-2

neasmirni-3

neasmirni-4

neasmirni-5

neasmirni-6

neasmirni-7

neasmirni-8

neasmirni-10

neasmirni-11

neasmirni-12

neasmirni-13

neasmirni-14

neasmirni-15

neasmirni-16

neasmirni-17

neasmirni-18

neasmirni-19

Εμφανίσεις: 300857
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: