Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/04 22:03

thespion nimfios

Πατήσια | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη και πνευματική περισυλλογή τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, η Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας), στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στα Πατήσια.

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Μάξιμο Ματθαίο και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στo οδοιπορικό της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

“Η προσέγγιση της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, αυτό το οδοιπορικό, δεν είναι ένα οδοιπορικό υμνολογίας, δεν είναι ένα οδοιπορικό κατανυκτικό, δεν είναι μια άλλη διάσταση πολιτισμού αλλά είναι μια ταυτότητα να συνηδοιπορήσουμε με τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Και κυρίως είναι μια μεγάλη πρόκληση και μια μεγάλη ευκαιρία για να δούμε τον εαυτό μας μέσα σε όλα αυτά που θα ακούσουμε τούτες τις ημέρες στις Ιερές Ακολουθίες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Μάξιμος Ματθαίος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών για την παρουσία του στην ιστορική ενορία του Ευαγγελιστού Λουκά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300687
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: