Logo
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/11 09:22

poliouxoi koridallou 89

Κορυδαλλός | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Πολιούχων Κορυδαλλού.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους της εορτής έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ευάγγελου Βασιλείου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προς Εβραίους Επιστολή, όπου ο ιερός συγγραφέας διερωτάται αναφωνώντας: «δεν είναι όλοι οι άγγελοι πνεύματα υπηρετικά, τα οποία δεν ενεργούν από ιδικήν των πρωτοβουλίαν, αλλ' αποστέλλονται από τον Θεόν εις υπηρεσίαν δι' εκείνους, που μέλλουν να κληρονομούν την αιώνιον ζωήν»;

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος τόνισε: ''Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, οι Άγγελοι είναι αόρατα αγαθά πνεύματα κοντά στον Θεό και έχουν ως αποστολή να εκτελούν άμεσα τις εντολές Του. Εκτελώντας το θείο θέλημα δεν περιορίζονται από τείχη, πόρτες, κλειδαριές ή οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο. Καί είναι αθάνατοι κατά την δωρεά του Θεού και όχι αφ' εαυτών.''

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υπογράμμισε: ''Ο Θεός σέβεται την ελευθερία μας, η εκμετάλλευση της οποίας μας οδηγεί σε εκτροπές και τότε θλίβεται ο Άγγελός μας. Άς προσέξουμε να μην τον λυπούμε και ας προσευχόμαστε σ' αυτόν με απλότητα και αγαθή διάθεση.''

Να σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες παρέστη ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι κομμάτων και μαθητές από όλα τα σχολεία της περιοχής.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικονας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στην λιτανεία την εικόνα συνόδευε άγημα του ΥΕΘΑ, η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, αντιπροσωπείες όλων των Σχολείων του Δήμου, ενώ την τήρηση της τάξεως είχε αναλάβει το Αστυνομικού Τμήμα και η Τροχαία Κορυδαλλού.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Μητροπολίτης Νικαίας ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες για την παρουσία τους στον σημερινό εορτασμό, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Ζώρζο για την άριστη διεξαγωγή της πανηγύρεως και συνεχάρη τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν στην λιτανεία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του σημαντικού έργου συμπαράστασης της ενορίας σε ασθενείς συνανθρώπους μας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου από 10.00πμ έως 13.00μμ θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Εμφανίσεις: 300308
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: