
Σήμερα το πρωί τελεσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγία των Βρυούλων(οδΙβήρων 6, κοντά στην πλατεία Αμερικής) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που πανηγυρίζει στο Γεννέσιο της Θεοτόκου.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών, και συμμετείχε πλήθος κόσμου.
Ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την Παναγία μας με αφορμή το απολυτίκιο της Εορτής «η Γέννησίς σου Θεοτόκε χαράν εμήνυσε παση τη οικουμένη…» και είπε πως η Παναγία είναι για όλο τον κόσμο, αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου εθνικότητας, χρώματος, και θρησκείας για αυτό και οι άνθρωποι και ιδιαίτερα εμείς οι χριστιανοί οφείλουμε αν θέλουμε να τιμούμε το πρόσωπο της Παναγίας και να είμαστε γνήσια παιδιά της οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας με αδελφοσύνη, με συγχωρητικότητα, με αποδοχή του άλλου.
Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος κ. Συμεών αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εκλιπόντος κτήτορος του Ιερού Ησυχαστηρίου και πνευματικού πατρός, Γέροντος πατρός Γαβριήλ Τσάφου που εκοιμήθη πριν από σαράντα ημέρες.
Χαρακτηριστικό του γνώρισμα το χαμόγελό του η μεγάλη του καρδιά και οι μικρασιατικές παραινέσεις και ιστορίες που έλεγε σε έκαναν αυτόματα να νιώθεις κοντά του οικεία και σε καθοδηγούσαν με έναν αβίαστο τρόπο.
Ευχήθηκε στη Γερόντισσα Φιλοθέη και στις άλλες μοναχές της αδελφότητας να στερεώνονται και να συνεχίσουν ακολουθώντας τις παρακαταθήκες του γέροντος τους.
Το ίδιο ευχήθηκε και στους Ιερείς που συμμετείχαν στην πανηγύρι, πνευματικά παιδιά του εκλιπόντος, καθώς και σε όλους τους ανθρώπους που γεννήθηκαν πνευματικά κοντά του, μεταφέροντας και τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τον οποίο συνέδεε παλαιά φιλία με τον εκλιπόντα.
Με συγκίνηση θύμισε ότι πριν από 4 χρόνια, μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρωτοσύγκελου είχε λειτουργήσει στη πανήγυρη του Μοναστηριού και σήμερα λειτούργησε για πρώτη φορά ως Επίσκοπος.
Στο τέλος εψάλη τρισάγιο για τον μακαριστό π. Γαβριήλ του οποίου το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο θα γίνει αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στο Μετόχι του μοναστηριού στο Μήλεσι Ωρωπού.
















