Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018

bryoulon 62

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Κατά το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου πανηγύρισε λαμπρά ο ιστορικός Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου που προσήλθε για να τιμήσει την Υπεραγία Θεοτόκο, την Μάνα και παρηγοριά του ανθρώπου.

Το εσπέρας Κλήρος και Λαός τέλεσαν τον Αρχιερατικό Εσπερινό και εν συνεχεία την λιτάνευση της εφέστειας Εικόνος και ανήμερα, στη μεγάλη γιορτή του θέρους, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της λαμπρής Θείας Λειτουργίας.

Την διακονία του λόγου οικοδόμησε ο Παν. Αρχ. π. Δοσίθεος Σαρρής της Ι.Μ. Νέας Κρήνης, ο οποίος αναφέρθη στην Κυρία Θεοτόκο η οποία μας δείχνει το δρόμο προς τον Θεό, αφού με την ταπείνωση της καταργεί το θέλημάς της και φέρνει στη ζωή Της το θέλημα του Υιού της, όπως πρέπει να κάνουν όλοι οι πιστοί Χριστιανοί.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. π. Βησσαρίων Καντούνη και τους συνεργάτες του για την λαμπρή πανήγυρη και τον πιστό λαό για την πάνδημη συμμετοχή του για τον εορτασμό της Δέσποινας του Κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300990
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: