
Ηλιούπολη | Ευάγγελος Καρπαθάκης
Παρουσία δεκάδων πιστών από την Αθήνα και τον Πειραιά τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Μαϊου 2018 η Λιτάνευση των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ηλιούπολης.
Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ.Κυρίλλου, πλαισιούμενου του Προϊστάμενου του Ιερού π.Χαράλαμπου Γεωργαντά και Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έξοδος της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας καθώς και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό.
Η Ιερά Εικόνα λιτανέυτηκε στην περιοχή προεξάρχοντος του Επισκόπου Αβύδου, παρουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης, του Αντιδημάρχου του Προέδρου και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι την Ιερά Εικόνα πλαισίωσαν η Μπάντα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας,τα παιδιά του Ιερού Ναού των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας μαζί με πλήθος κόσμου.
Πριν την απόλυση ο Θεοφιλέστατος εξήρε το έργο το οποίο επιτελεί η ενορία, ενώ τόνισε την αγάπη των δύο Αγίων για τον Θεό και την Πίστη την οποία επέδειξαν κατά την διάρκεια της ζωής τους στον Χριστό.
Από την πλευρα του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την τιμή να προεξάρχει της ακολουθίας, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, την Μπάντα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, αλλά και όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας.
Τέλος, ο Ιερός Ναός για λίγες ημέρες φιλοξενεί το Αντίγραφο του Ιερού Εικονίσματος της Παναγιάς Φανερωμένης Λευκάδος, αντίγραφο το οποίο φυλάσσεται στον Σύλλογο Λευκαδίων της Περιοχής και θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Ναό για λίγες ημέρες.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: