Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/10 12:53

panepistimio logos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Με αγιασμό, στο ναό της Ανάστασης του Χριστού στη Μονή Αγίου Βλασίου Δυρραχίου, ξεκίνησε το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 του τμήματος Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου «Λόγος» της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Να σημειωθεί ότι το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο «Λόγος» (Πανεπιστημιακό Κολλέγιο σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία), που είναι ένα από τα κορυφαία και σύγχρονα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αλβανίας, αποτελεί έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, μιας προσωπικότητας με διεθνή, εκτός όλων των άλλων, επιστημονική ακτινοβολία.

Οι απόφοιτοί του από τις τρεις Σχολές, Ανθρωπιστικών Σπουδών και Γλωσσών, Εφαρμοσμένων Επιστημών και Οικονομικών, αποδεικνύονται με προσόντα και ποιότητα εργασίας στις επαγγελματικές θέσεις τους.

Εκτός όμως από τις γνώσεις, το Πανεπιστήμιο «Λόγος» διδάσκει και ήθος. Προετοιμάζονται, πέρα από την εξειδίκευση, οι φοιτητές/τριες κατάλληλα ώστε να μην πέσουν μέσα τους οι ανασχετικοί φραγμοί της αλήθειας.

Να μη γίνουν ψευτισμένοι άνθρωποι, ούτε χαλαροί σε βαθμό επικίνδυνο, γιατί τότε θα συμβάλλουν στην κοινωνική πτώση και όχι στην κοινωνική ανύψωση, που είναι ο σκοπός τους.

Να αντιδρούν στην κίβδηλη και υποκριτική ζωή.

Αλλά να κρατούν σταθερά στα χέρια τους τα ηνία της ζωής τους, εμπνεόμενοι από θάρρος και ελπίδα.

Μαθαίνουν τα νεαρά άτομα να ξεπερνούν το ξεφτίνισμα της ζωής, ορμώντας στον ανοικτό χώρο της αλήθειας. Γιατί η αλήθεια ελευθερώνει την καρδιά και το νου.

pan logos1

pan logos1

pan logos1

Εμφανίσεις: 300445
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: