Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/06 20:41

mathites 4

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Μαθητές/τριες από τη Μητρόπολη Αργυροκάστρου και συγκεκριμένα της 7ης και 8ης τάξης του 9χρονου σχολείου «Πνοή Αγάπης», που ίδρυσε και συντηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος πιστεύει στην αναγεννητική δύναμη του μορφωτικού αγαθού, το οποίο προωθεί με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο, ταξίδεψαν στην Κορυτσά και στο Πόγραδετς.

Πρόκειται για εποικοδομητικές εκδρομές, με την άδεια και την ευλογία του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου, ο οποίος αγκαλιάζει με πολλή αγάπη και στοργή τα παιδιά και ενδιαφέρεται εσώψυχα για την πνευματική τους πρόοδο.

Στην Κορυτσά προσκύνησαν τον Μητροπολιτικό ναό της Αναστάσεως, δημιούργημα του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, που, πραγματικά, είναι ένα λατρευτικό κομψοτέχνημα και αναβαθμίζει, πέρα από την κάλυψη τωνλειτουργικών αναγκών, την αισθητική της Κορυτσάς.

Δεν παρέλειψαν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο να θαυμάσουν πάνω από 400 εικόνες και εκκλησιαστικά αντικείμενα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου, από ολόκληρη την Αλβανία, και να ταξιδέψουν μέσα από τις τεχνοτροπίες και τα χρώματα της αγιογραφίας σε μονοπάτια πίστης και ευσέβειας.

Στο Πόγδαρετς χάρηκαν το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Οι μαθητές/τριες και σ' αυτή την εκδρομή ένιωσαν ότι βρήκαν τη χαρά κάτω από το χέρι του Θεού.

Και πως, εκτός από το συνεχή πλουτισμό των γνώσεων, για τον αγώνα της ζωής, χρειάζεται και συνεχής πλουτισμός στην κατά Θεό σοφία.

Έτσι θα είναι και θα γίνονται και «γνωστικοί». Δηλαδή στολισμένοι με την αρετή.

Εάν η συνηθισμένη γνώση έχει κάποιο τέλος, η αρετή δεν έχει.

Γιατί όση αρετή και αν αποκτηθεί, υπάρχουν τεράστια περιθώρια. Η αρετή έχει αρχή. Τέλος δεν έχει. Είναι απέραντη.

Όπως ο Θεός.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στο μεταξύ κατηχήτριες από τη Μητρόπολη Μπερατίου βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου, όπου με περισσή φιλοξενία τις υποδέχθηκε ο επιχώριος επίσκοπος κ. Δημήτριος.

Αφού λειτουργήθηκαν στο ναό της Αναστάσεως, ξεναγήθηκαν σε εκκλησίες της περιοχής.

Στη συνάντηση και συνομιλία, που είχε μαζί τους ο Σεβασμιώτατος Δημήτριος, τόνισε ότι το έργο της διάδοσης του λόγου του Θεού είναι εξαιρετικά σπουδαίο.

Γιατί εκπέμπει φως στα μονοπάτια του κόσμου. Και αυτό το φως, ενεργοποιεί μυστικές εσωτερικές δυνάμεις, που ελκύουν τη χάρη του Θεού και κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Όσο θα ακούγεται πάνω στη γη ο λόγος του Θεού, οι άνθρωποι θα ζουν και θα κερδίζουν τις δύσκολες μάχες με την αγάπη, την ειρήνη και την προοπτική της σωτηρίας.

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

mathites 4

Εμφανίσεις: 300262
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: