Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/08 16:48

ieronimos15

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 28 Αυγούστου οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 162ης Συνοδικής Περιόδου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τέθηκε και το θέμα της αναγνωρίσεως της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η συζήτηση έγινε σε ήρεμο κλίμα, όπου όλοι οι Συνοδικοί εξέφρασαν τις απόψεις τους.

"Αναγνωρίσαμε από κοινού το Προνόμιο του Αρχιεπισκόπου να χειριστεί το θέμα ο ίδιος προσωπικά" - ανέφερε Συνοδικός Ιεράρχης στην Romfea.gr.

Επίσης ο ίδιος Ιεράρχης τόνισε: "Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα χρειαζόταν η θέση της Ιεραρχίας για την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας, όπως έγινε και με άλλες Αυτοκεφαλίες στα Βαλκάνια. Εδώ όμως έχουμε μια ιδιόμορφη περίπτωση με αχειροτόνητους, σχισματικούς αλλά και αφορισμένους".

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των Συνοδικών, ενώ τους ευχαρίστησε για την στήριξη και αναγνώριση του προνομίου του.

"Δεν μπορώ να πάρω μόνος μου μια τέτοια ευθύνη, θα το πάω στην Ιεραρχία να αποφασίσει εκείνη" - φέρεται να διεμήνυσε στους Συνοδικούς Ιεράρχες ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος, παρόλο που είναι εκτός ημερησίας διατάξεως θα προτείνει να συζητηθεί το Ουκρανικό μετά τις εκλογές των Μητροπολιτών στην Ιεραρχία του Οκτωβρίου.

Τέλος να αναφερθεί ότι Συνοδικοί Ιεράρχες δεν έκρυψαν την ενοχλήση τους, αφού το θέμα για το Ουκρανικό ήρθε στο τέλος των εργασιών χωρίς ενημέρωση και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στην ημερησία διάταξη.

 

Εμφανίσεις: 310839
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: