Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/10 14:36

0trikala-6

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ένα ακόμη δημοσιεύμα της Romfea.gr επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Romfea.gr πριν από ένα μήνα είχε γράψει ότι ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, έγινε δεκτός στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια διηκόνησε με αφοσίωση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, απὸ τις θέσεις του Επισκόπου Νιτρίας και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου (1999-2004) και του Μητροπολίτη Καρθαγένης (2004-2016), σε περιοχές και εποχές δύσκολες, λόγω της εξάρσεως του Ισλαμισμού, έχοντας επιτελέσει αξιόλογο έργο πλησίον δύο Πατριαρχών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΔΙΣ

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Με απόφαση της Δ.Ι.Σ. εντάσσεται στην Εκκλησία της Ελλάδος ο από Καρθαγένης Αλέξιος (γνωριζόμενος κατά κόσμον Κωνσταντίνος Λεονταρίτης) προερχόμενος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ως Τιτουλάριος Μητροπολίτης με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Διαυλείας, η οποία ανυψούται εν τω προσώπω αυτού εις Μητρόπολιν.

Εις τον Πανιερώτατον Διαυλείας η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε καθήκοντα εποπτείας της λειτουργίας των δύο Ιερών Ναών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Η Εκκλησία της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Εκκλησίας της Ρωσίας να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις από 17 έως 21 Νοεμβρίου ε.έ., όρισε ως αντιπροσώπους Αυτής τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εμφανίσεις: 314725
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: