Logo
Γράφτηκε από τον/την ecclesiagreece.gr. 30/09 15:22

30092025 pat 2

Τον Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κα Γενικό Διευθυντή της ΕΜΥΕΕ κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα δέχθηκε σε ακρόαση -λίγο προτού αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη- ο Μητροπολίτης Σόφιας και Πατριάρχης πάσης Βουλγαρίας κ. Δανιήλ.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε, για ακόμη μία φορά, τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου να παραστεί στο Συνέδριο, την οποία του είχε επιδώσει στην Σόφια στις 16 Μαΐου 2025, ο Διευθυντής του Κλάδου Εκδόσεων, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Ο κ. Κατσιάρας εκ μέρους του Περιοδικού και των συνεργατών του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη για την αποδοχή της πρόσκλησης και επεσήμανε πόσο εύστοχη ήταν η εισήγησή του στο Συνέδριο.

Επίσης, ανέφερε ότι η παρουσία του στην Θεσσαλονίκη και στο Συνέδριο θα δώσει νέα ώθηση στον θεολογικό διάλογο και στον προβληματισμό που αναπτύσσεται γύρω από τη φιλοσοφία της τεχνολογίας, η οποία μεταφέρει το πρόβλημα στην ουσία του πέρα από την καλή και κακή χρήση των ψηφιακών εφαρμογών.

Ο Πατριάρχης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του Συνεδρίου, εξέφρασε την επιθυμία να διοργανωθεί ένα αντίστοιχο Συνέδριο και στη Σόφια.

Ο κ. Κατσιάρας ανταποκρίθηκε, δηλώνοντας ότι η εμπειρία που έχει αποκτήσει η Οργανωτική Επιτροπή, όπως και ο ίδιος προσωπικά, είναι στη διάθεση του Πατριαρχείου.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

Εμφανίσεις: 181141
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: