Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/10 01:24

ekran resmiΓραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετέβη αεροπορικώς στην Τραπεζούντα, όπου πραγματοποιήσε επίσκεψη στην ανακαινισμένη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Ματσούκα.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο ταξίδι συνόδευαν μεταξύ άλλων και οι Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Γέροντας Πέτρος.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Μητροπολίτης Δράμας, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Διονυσίου, επισκέφθηκαν ένα μουσουλμανικό νεκροτατείο στην Τραπεζούντα.

Εκεί μαζί με τον Ιμάμη της περιοχής προσευχήθηκαν για τον παππού, του γνωστού Επιχειρηματία Εφκάν Μπασκάν, ο οποίος έφυγε την περασμένη χρονιά από την ζωή.

Να αναφερθεί ότι τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όσο και οι Άγιοι Αρχιερείς, διατηρούν χρόνια τώρα πολύ καλές σχέσεις με τον Τούρκο Επιχειρηματία.

Η εν λόγω είδηση έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση σε Τουρκικά ΜΜΕ, όπου μιλούν με θετικά σχόλια για την κίνηση αυτοί των Ελλήνων Ιεραρχών.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

efkan1Φώτο αρχείου: Με τον Επιχειρηματία Εφκάν το 2014

efkan1Φώτο αρχείου: Με τον Επιχειρηματία Εφκάν το 2014

Εμφανίσεις: 315153
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: