
Με την υποδοχή της παλαιάς εικόνας της Παναγίας ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα αρχαίο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας.
Η εικόνα που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ έφθασε στο προαύλιο του Ναού, όπου την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, κλήρος και πιστοί.
Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα αρχαίο Ιερό Ναό της Παναγίας Καλαμπάκας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.
Κατόπιν ακολούθησε η περιφορά της ιεράς εικόνας, και ψάλθηκαν τα Εγκώμια και έγινε η αρτοκλασία.
Αύριο Τετάρτη 15 Αυγούστου ημέρα της εορτής το πρωί και ώρα 7.00 θα ψαλθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της εορτής και ώρα 6.00 θα ψαλθεί ο μικρός Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας και στη συνέχεια ώρα 7.00 μ.μ. ο μεθέορτος Εσπερινός.
Κατόπιν μία μικρή Δέησις και αμέσως η Ιερά εικόνα θα επιστραφεί στον χώρο όπου φυλάσσεται.










