Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018

batopaidino kelli 40

Κατά τά αρμόζοντα και μοναχοπρεπώς πανηγύρισε το Ιερόν Βατοπαιδινόν Κελλίον του Αγίου Νικολάου Αμμωνά εις Καρυάς του Αγίου Όρους, την ημέρα της ανακομιδής - προόδου των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Πλήθος κληρικών και μοναχών παρέστησαν εις την πανήγυριν, καθώς και δεκάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου, μέ προεξάρχοντας μέλη της Ιεράς Επιστασίας και Αντιπροσώπων Ιερών Μονών, με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτην Οσιολογιώτατον Μοναχόν Χριστοφόρον Ιβηρίτην.

Της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προεξήρχεν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσ. Αρχιμ. Εφραίμ, έχων συλλειτουργούς αντιπροσώπους Μονών και Κελλίων.

Ενώ εις τον μεθέορτον Εσπερινόν και το κτητορικόν μνημόσυνον προεξήρχεν ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Ρωσσικού Πανοσ. Αρχιμ. Ευλόγιος.

Ο Γέρων του Κελλίου Ιερομ. Σπυρίδων μετά της τιμίας Συνοδείας αυτού παρείχε πλουσίαν φιλοξενίαν εις τους πατέρας και αδελφούς προσκυνητας οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν και να ευλογηθούν από τον εν πάσι και πανταχού προφθάνοντα Πανάγιον Νικόλαον.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303558
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: