Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018

barlamis siatista 8

Η πρόσκληση του Μητροπολίτη Σιατίστης κου Παύλου να καλέσει τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο, ο οποίος ως γνωστό ήταν αυτός που έφερε τον Άγιο Λουκά στην Ελλάδα, προσέδωσε ακόμα μεγαλύτερη λαμπρότητα στην εκδήλωση.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στην κατανυκτική παράκληση του Αγίου στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου με ευλάβεια ο κόσμος προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου.

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ.κ. Παύλος έπλεξε το εγκώμιο του Μακεδόνα καλλιτέχνη Ευθυμίου Βαρλάμη και της σημασίας που έχει το ιδιαίτερο αυτό έργο του στην σημερινή πραγματικότητα.

Με το τέλος της παρακλήσεως το πλήθος του κόσμου με τους δύο ιεράρχες περπάτησαν έως το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση με τα έργα του Αγίου Λουκά.

Την μοναδικότητα αυτής της συλλογής του Βαρλάμη ανέφερε ο επιμελητής της έκθεσης Παύλος Τροχόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε το έργο ως μία ομολογία πίστεως του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη της διασποράς.

«Ο Βαρλάμης συγκλονισμένος από το βίο του Αγίου και παρόλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, δημιούργησε το μοναδικό αυτό έργο για να μας δείξει ότι …πάντα δυνατά τω πιστεύοντι. Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο της σύγχρονης τέχνης στο οποίο ο έλληνας δημιουργός καταφέρνει να αποδώσει την διαδικασία της αγιοποίησης. Ένα ιδιαίτερο βίωμα που συγκινεί τους ανθρώπους ανεξάρτητα από μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο».

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 14 Μαρτίου και στην συνέχεια θα συνεχίσει την περιοδεία της στο Ναύπλιο και το Ίλιον.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας που αναλαμβάνει την οργάνωση της εκθέσεως στο τηλέφωνο 6978009085.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Λογδανίδης

barlamis siatista 1

barlamis siatista 1

barlamis siatista 1

barlamis siatista 1

barlamis siatista 1

barlamis siatista 1

Εμφανίσεις: 301854
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: