Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο Κλάδος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας «Ψυχιατρική και Θρησκεία» διοργα-νώνει ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Συγκλίσεις και Αποκλίσεις».

Περιλαμβάνονται δυο εκδηλώσεις με δυο στρογγυλά τραπέζια.

Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στο Πολιτιστικό Kέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μεγάλου Βασιλείου 15, Κεραμεικός, ώρες 11:00-13:00, και θα έχει θέμα «Ψυχιατρική και Θρησκεία: Παρερμηνείες και Αλήθειες».

Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ενώ εκτεταμένα σχόλια θα κάνουν ο ψυχίατρος και επιστημονικός συνεργάτης της Ἀ Πανεπιστημιακής Κλινικής, κ. Κανέλλος Κιούλος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής κα Πανωραία Κουφογιάννη.

Η Δεύτερη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρες 11:00-13:00, στον ίδιο χώρο, με θέμα: «Αντιθέσεις και Συνθέσεις στην Πρακτική των ιερέων και ψυχιάτρων».

Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος και Γνωσιακός Ψυχοθεραπευτής κ. Στέ-φανος Κούλης ενώ εκτεταμένα σχόλια θα κάνουν ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδο-ψυχιατρικής κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Μπίθας.

Στόχος του Κλάδου «Ψυχιατρική και Θρησκεία» είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση, και δια του διαλόγου που θα αναπτυχθεί, στην καλύτερη επίγνωση των κοινών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ψυχίατροι με τους ιερείς και πνευματικούς, να διερευνηθούν τα θέματα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και οδηγούν σε παρερμηνείες εκατέρωθεν.

Η συζήτηση που γίνεται συνήθως μόνο στα επιστημονικά συνέδρια της Εταιρείας μας εδώ και αρκετά χρόνια, θα είναι τώρα ανοιχτή και για το ευρύ κοινό που προβληματίζεται και πιστεύουμε ότι η παρουσία του θα εμπλουτίσει τον διάλογο.

Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ReligionPsychology

Εμφανίσεις: 301492
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: