Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

aroma polis 17

Η πρώτη συναυλία με τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Κάλεσμα», με επίκαιρους Ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου με την συνοδεία Ψαλτηρίου (Κανονάκι), πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου των Αθηνών.

Στην ωραία αυτή μουσική γιορτή, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Καχρίλας, πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, καλωσόρισε τους φιλόμουσους και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν πολλά μελωδικά «καλωσορίσματα» Βυζαντινής Μουσικής, από εδώ και πέρα στον Πολιούχο της Αθήνας.

Την αφήγηση των κειμένων και την Μουσικολογική ανάλυση έκανε ο Ιερομόναχος π. Θεοφάνης Δαρζέντας ενώ τους επίκαιρους Ύμνους έψάλλε, ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τσελαλίδης, η νεοσυσταθείσα 35μελής «Παιδική Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την Διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Άκη Λιλιόπουλου, καθώς και ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Γεωργίου Δεμελή και τη συμμετοχή του Λαμπαδαρίου κ. Νικολάου Σταματιάδη.

Τιμώμενο πρόσωπο της συναυλίας ήταν ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, ο οποίος με την ερμηνεία του και την ψαλτική του τέχνη, μετέφερε τους παρευρισκομένους στα σοκάκια της «Πόλης».

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ερμηνεία των Καλάντων της Θράκης και της Χίου, από την «Παιδική Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την Διεύθυνση της ερμηνεύτριας κας. Σοφίας Μάνου, η οποία κέρδισε το αφθόρμητο αλλά και ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χρυσόπουλος, περιφερειάρχης της Α΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών, ενώ παρών ήταν και ο Ιεροδιάκονος του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών π. Δημήτριος Φωκιανός.

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

aroma polis 1

Εμφανίσεις: 302486
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: