Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017

afisaΜια ίδιαίτερη συναυλία με επίκαιρους Ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου με την συνοδεία Ψαλτηρίου (Κανονάκι), θα λάβει χώρα στον Πολιούχο της Αθήνας, για πρώτη φορά σε μία προσπάθεια ανάδειξης της Ψαλτικής Τέχνης και των Διακόνων αυτής.

Στην ωραία αυτή μουσική γιορτή, ο Πρόεδρος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Καχρίλας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου Αθηνών, σας προσκαλούν στην Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής με Ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου συνοδεία Ψαλτηρίου (Κανονάκι), με τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Κάλεσμα» την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

Την αφήγηση των κειμένων θα κάνει ο Ιερομόναχος π. Θεοφάνης Δαρζέντας. Τους επίκαιρους Ύμνους και τα κάλαντα θα ψάλλουν: ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τσελαλίδης, η νεοσυσταθείσα 35μελής «Παιδική Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την Διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Άκη Λιλιούπουλου στους ύμνους και της κας Σοφίας Μάνου στα Κάλαντα, καθώς και ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Γεωργίου Δεμελή.

Συμμετέχει ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, ο οποίος και θα τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του στην Ψαλτική τέχνη

Εμφανίσεις: 301838
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: