Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017

IMG 4345 2

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα της Παιδικής Χορωδίας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Δικονίας Οινοφύτων υπό τη διεύθυνση της ερμηνεύτριας Σοφίας Μάνου την οποία καλωσόρισε η υπεύθυνη του Κέντρου κ. Σοφία Λιάπη.

Η Σοφία Μάνου ευχήθηκε στα παιδιά καλή αρχή, πολλές επιτυχίες και ξεκίνησε αμέσως την πρόβα γιατί οι καλλιτεχνικές υποχρεώσεις της χορωδίας είναι πολλές σε δισκογραφικό αλλά και συναυλιακό επίπεδο. 

Η χορωδία λειτουργεί με τις ευλογίες και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά μέσα από τόσες δομές που έχουν δημιουργηθεί τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Οινόφυτα Βοιωτίας με την συνεργασία και το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ Γεωργίου. 

Η πρόβα θα γίνεται κάθε Πέμπτη στις 16.30 μ.μ. στο Κ.Ε.Δ. Οινοφύτων και μπορούν να προσέλθουν όλα Παιδιά από ηλικίας 6 ετών και άνω.

Ο ρόλος μιας παιδικής χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά πολύ πιο σπουδαίος. Είναι μορφωτικός, παιδαγωγικός, κοινωνικός. 

Παράλληλα, δηλαδή με τη μουσική καλλιέργεια και ευχαρίστηση που προσφέρει στα παιδιά, συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους καθώς καλλιεργείται το πνεύμα της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας και της υπευθυνότητας. 

Τα παιδιά εκδηλώνουν δημιουργικά την ανάγκη τους για έκφραση και εκτόνωση αποκομίζοντας ετσι ψυχική ηρεμία και ισορροπία... Συνυπάρχουν θέτοντας εναν κοινό στόχο, μαθαίνοντας ετσι να είναι υπεύθυνα μέλη μιας ομάδας! Δεν ενώνουν απλά τις φωνές τους, ενώνουν τις ψυχές τους!!!

Ελα και εσυ να τραγουδήσουμε μαζί!!!

Ελα και εσυ στην ομάδα μας, στην παρέα μας!!!

Διδασκαλία: Σοφία Μάνου

Πιάνο: Μαρία Κοτζάστρατη

IMG 4343 2

IMG 4343 2

IMG 4343 2

IMG 4343 2

Εμφανίσεις: 301419
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: