Γράφτηκε από τον/την . Σάββατο, 08 Απριλίου 2017

manou 10

Για τη Romfea.gr, Δήμητρα Παναγοπούλου


Στον πολύ ζεστό και όμορφο χώρο του Αεριοφυλακίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων έψαλλαν, τραγούδησαν και έκλαψαν όσοι βρέθηκαν το βράδι της Παρασκευής για να παρακολουθήσουν την Μουσική παράσταση «Ελλήνων Πάσχα», με τις μοναδικές ερμηνείες των Ύμνων και των Τραγουδιών από τη Σοφία Μάνου που συγκίνησε όλους τους θεατές και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων που την συνόδευσε μουσικά, ενώ τις αφηγήσεις των Ιερών κειμένων έκανε ο Χρήστος Κιούλος.

Το κλίμα κατάνυξης που προσέφερε απλόχερα με την αισθαντική φωνή της, δεν άφησε κανέναν που να μην σκέφτηκε φεύγοντας τον σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο.

Η Σοφία Μάνου πολύ χαρούμενη, ανέφερε ότι για άλλη μια χρόνια πραγματοποίησε το Τάμα της, το οποίο είχε ορίσει από παιδί όταν βρίσκονταν στην Γερμανία όπου και γεννήθηκε, να μπορεί να ψάλλει και να τραγουδήσει ελεύθερα τους Ύμνους που αναφέρονται στο Θείο Πάθος, μιας και όταν ακολουθούσε παιδί τον Επιτάφιο δεν μπορούσε να φωνάξει ψάλλοντας αυτά τα ωραία τροπάρια.

"Στην Ξενητιά όλα αυτά μοιάζουν περίεργα" είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πιστούς να γεμίσουν τις εκκλησίες και να φωνάξουν τα Εγκώμια του Κυρίου, στην περιφορά του επιταφίου από άκρη σε άκρη της Ελλάδος δυνατά και ελεύθερα.

Ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ειρηναίος Νάκος αφού μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου, τόνισε ότι η Σοφία Μάνου μεταφέρει με τη φωνή της, Χριστό και Ελλάδα στις ψυχές όσων την ακούνε. Στην συναυλία επίσης παρευρέθηκαν αρκετοί πρωτοψάλτες όπως ο κ. Ηλίας Γιουρούκος, ο κ. Αλέξανδρος Κυπαρρίσης, ο κ. Νικόλαος Νεβέσκαλος, ο κ. Τσιοτσιόπουλος και ο κ. Άκης Λιλιόπουλος.

manou 1

manou 1

manou 1

manou 1

manou 1

manou 1

manou 1

manou 1

manou 1

Εμφανίσεις: 302365
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: