Γράφτηκε από τον/την . Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017

demelis 16

Με κατάνυξη και σεβασμό στην Υμνολογία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, πραγματοποιήθηκε Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με Ύμνους του Θείου Πάθους, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων.

Αφού προηγήθηκε Ομιλία με Θέμα «Από τον Σταυρό προς την Ανάσταση…», από τον Καθηγητή Λειτουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Φίλια, τέσσερις νέοι Ιεροψάλτες, απέδωσαν τους Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος με περίσσια τέχνη, ταπείνωση αλλά και κατάθεση ψυχής.

Τους Ύμνους προλόγισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ενώ έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών, κ. Γεώργιος Δεμελής, ο Λαμπαδάριος του ιδίου Ιερού Ναού κ. Νικόλαος Σταματιάδης, ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Εκκάλης κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνδρας Αττικής κ.Λεωνίδας Τσούκαλας.

Παρόντες ήταν Πατέρες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων, ο κ. Διονύσιος Αδαμοπούλος, Πρόεδρος του Ε΄ Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης.

Η χαρά και η συγκίνηση μετά το πέρας της εκδήλωσης, ήταν έκδηλη στα πρόσωπα και στις καρδιές όλων που απόλαυσαν την μυσταγωγία της συναυλίας.

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

demelis 1

Εμφανίσεις: 304236
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: