Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

eirinaios nikolits

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 10 Αυγούστου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρέχοντα κοινωνικά θέματα που αφορούν την χώρα.

Επίσης οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η συνεργασία είναι αναγκαία σε κοινές δραστηριότητες, οι οποίες αφορούν την προστασία των εθνικών συμφερόντων.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κόσοβο και τα Μετόχια, και συγκεκριμένα για τα Μοναστήρια της περιοχής.

Τέλος να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο Πατριάρχης Ειρηναίος, θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μάχη του Καϊμακτσαλάν.

****

Η Μάχη του Καϊμακτσαλάν ήταν πολεμικό επεισόδιο στα πλαίσια του Μακεδονικού Μετώπου του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ των βουλγαρικών και των σερβικών δυνάμεων.

Η μάχη έλαβε χώρα από τις 12 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 1916, όταν ο σερβικός στρατός προσπάθησε να καταλάβει την κορυφή του Προφήτη Ηλία ενώ ανάγκασε τους Βούλγαρους να υποχωρήσουν στο Μορίχοβο, όπου σχημάτισαν νέες αμυντικές γραμμές.

Την περίοδο 26-30 Σεπτεμβρίου, η κορυφή του Προφήτη Ηλία άλλαξε πολλές φορές χέρια μέχρι να την καταλάβουν οριστικά οι Σέρβοι στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εμφανίσεις: 300882
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: