Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

vucic eirinaios 1

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε σήμερα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Σερβίας ενημερώθηκε από τον Πατριάρχη Ειρηναίο για τις εργασίες που πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2019, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί για τα 800 χρόνια από την αυτονομία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επίσης στην συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσοβο και τη Μετόχια, και αναγνωρίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω επενδύσεις για την συντήρηση των σημαντικότερων πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας ενημέρωσε τον Πατριάρχη Ειρηναίο για τις πιέσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και ενός ασφαλούς μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Ακόμη ο κ. Βούτσιτς και ο Πατριάρχης Ειρηναίος συμφώνησαν πως είναι ζωτικός στόχος του Σερβικού Κράτους η διατήρηση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας του, και το δικαίωμα του να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς παρεμβάσεις από άλλες χώρες.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Βούτσιτς για τις δράσεις του Κράτους για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, καθώς παρατηρείται ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό γεννήσεων.

Εμφανίσεις: 301625
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: