Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

agios mardarios 73

Πηγή: Romfea.gr


Με αφορμή την εύρεση του άφθαρτου Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Μαρδαρίου και της τοποθέτησής του σε Ιερή Λάρνακα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα στο Ιλλινόις των ΗΠΑ.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Σερβικής μεταξύ άλλων ανέφερε πως: ''Είμαστε συγκλονισμένοι για το θαυμαστό γεγονός της ευρέσεως του άφθαρτου Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Μαρδαρίου και προσευχόμαστε σήμερα για την ειρήνη στον κόσμο και την Σερβία''.

''Άγιε Μαρδάριε προσευχήσου για εμάς'' τόνισε χαρακτηριστικά εμφανώς συγκινημένος ο Πατριάρχης Σερβίας.

Να αναφερθεί ότι το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Μαρδαρίου μετά την κατοχύρωσή του τοποθετήθηκε σε Ιερή Λάρνακα όπου και θα φυλάσσεται.

Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος ευλαβών προσκυνητών συνέρρευσαν στην Ιέρα Μονή του Αγίου Σάββα για να προσκηνύσουν το άφθαρτο σκήνωμα και την Εικόνα του Αγίου Μαρδαρίου.

Διαβάστε την σχετική είδηση: Άφθαρτο βρέθηκε το σκήνωμα του Αγίου Μαρδαρίου Ουσκόκοβιτς

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302195
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: