Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

serbias usa

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με απευθείας πτήση της Air Serbia η οποία συνδέει το Βελιγράδι και την Νέα Υόρκη, ταξίδεψε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος ο επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν, ο οποίος πέρυσι καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Ο Σερβικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σάββα, παλαιότερα γνωστός ως Ναός της Αγίας Τριάδος, αγοράστηκε είχε αγοραστεί από την Επισκοπή της Νέας Υόρκης το 1943 και εγκαινιάστηκε το 1944.

Ο κ. Ειρηναίος είδε από κοντά τις υλικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά, ενώ ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο για την εξέλιξη των εργασιών.

Να αναφερθεί ότι τον Πατριάρχη Ειρηναίο συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής κ. Ειρηναίος.

Σήμερα, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε την Μονή του Αγίου Σάββα στο Ιλλινόις, όπου πριν λίγο καιρό τα λείψανα του Αγίου Μαρδαρίου βρέθηκαν άφθαρτα.

serbias usa1

serbias usa2

serbias usa3

serbias usa4

Εμφανίσεις: 302785
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: