Γράφτηκε από τον/την . Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

epeiteios stovion 1

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στοβίων και Τοποτηρητής Στρώμνιτσας κ. Δαβίδ (ο οποίος χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 17 Ιουνίου 2007), στις 18 Ιουνίου 2017, εόρτασε τη δεκαετή επέτειο της χειροτονίας του.

Με την ευκαιρία αυτή, στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πλησίον των Σκοπίων, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτου Σκοπίων κ. Ιωάννου.

Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι, ο Μπρεγκαλνίτσης και Τοποτηρητής Μπίτολας κ. Μάρκος και ο Στοβίων και Τοποτηρητής Στρώμνιτσας κ. Δαβίδ, καθώς και ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου με μια εμπνευσμένη ομιλία στο συγκεντρωμένο πλήθος απευθύνθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, συγχαίροντας τον Επίσκοπο Στοβίων κ. Δαβίδ για την 10-ετή επέτειο της εις επίσκοπον χειροτονίας του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης χάρισε στον Επίσκοπο Στοβίων κ. Δαβίδ ένα εγκόλπιο, και μετά μίλησε καταλλήλως ο Επίσκοπος Στοβίων κ. Δαβίδ ευχαριστώντας τους αγίους Αρχιερείς και τους πιστούς που προσήλθαν για να εκφράσουν τις ευχές τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους πιστούς.

Στο τέλος παρουσιάστηκε πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια, με συνοδεία από μουσικά όργανα καβάλ.

epeiteios stovion 2

epeiteios stovion 2

epeiteios stovion 2

epeiteios stovion 2

epeiteios stovion 2

epeiteios stovion 2

epeiteios stovion 2

epeiteios stovion 2

Εμφανίσεις: 301834
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: