Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

pets 6

Του Θωμά Αναστασιάδη


 

Tην παραμονή της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, 13 Μαΐου 2017, έφθασε στο Πετς ο Πατριάρχης Σερβίας κ.Ειρηναίος, συνοδευόμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας προσκύνησε στην Ιερά Μονή Πεκίου, την πρωτόθρονη καθέδρα του Πατριαρχείου στο Κοσσυφοπέδιο, κοιτίδα του Ορθόδοξου πολιτισμού του Σερβικού λαού.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο επιχώριος Επίσκοπος Ράσκας κ. Θεοδόσιος, με ιερείς και μοναχούς της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης τέλεσε την κουρά της δόκιμης αδελφής Ελένης, και της έδωσε το μοναχικό όνομα Μαρδαρία, προς τιμήν του Αγίου Μαρδαρίου, πρώτου Σέρβου Επισκόπου στην Αμερική, του οποίου το άφθαρτο λείψανο αποκαλύφθηκε πρόσφατα στον τάφο του στις ΗΠΑ.

Αύριο, Δευτέρα, 14 Μαϊου θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου, και θα πραγματοποιηθούν στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι.

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

pets 1

Εμφανίσεις: 302534
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: