Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

spit-14

Ανταπόκριση Στιπ | Θωμάς Αναστασιάδης


Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο στην πόλη Στιπ στην κεντροανατολική ΠΓΔΜ.

Να αναφερθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου, προστάτη και πολιούχου της πόλεως Στιπ, επί δεκαετίες είναι υπό την παράνομη κατοχή της σχισματικής Μακεδονικής Εκκλησίας.

Το παρεκκλήσι έχει παραχωρηθεί από πιστό στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, για τις λατρευτικές ανάγκες της τοπικής εκκλησιαστικής επαρχίας αυτής της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπος Μπρεγκαλνίτσας κ. Μάρκο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, Επίσκοπο Στοβίων κ. Δαβίδ.

Επίσης στην ευχαριστιακή σύναξη έλαβαν μέρος ιερείς, ιερομόναχοι και διάκονοι, ενώ παρέστησαν μοναχές της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκοπίων και από το Σταυροπήγιον του Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νιζέπολης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, ενώ ταυτοχρόνως συνεχάρη τον Ποιμενάρχη και τον πιστό λαό της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας, για την προσήκουσα τιμή που αποδίδουν στον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο.

Πριν την απόλυση ο Μακαριώτατος ευλόγησε τα σπέρματα κατά το Αγιορείτικο τυπικό, την Σλάβα κατά το Σερβικό έθος, και τους άρτους.

Τέλος ο οικείος Επίσκοπος κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη, τον Θεοφιλέστατο Δαβίδ, τον κλήρο και τον λαό που προσήλθαν για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, παρόλο ότι η ημέρα ήταν εργάσιμη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302322
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: