Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

serbias-londino-3

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Το Λονδίνο επισκέπτεται από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Τζάστιν Γουέλμπι.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας και η συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής στο διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου από αντιπροσωπεία της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Να αναφερθεί ότι η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας πραγματοποιείται προκειμένου να σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα από την αξέχαστη ομιλία του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος και Ζίτσης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μη Αγγλικανός είχε την τιμή να προσκληθεί από την Αγγλικανική Εκκλησία για να μιλήσει στον Καθεδρικό Ναό τα δύσκολα χρόνια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην συνέχεια τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου ο Πατριάρχης Σερβίας στην ομιλία του χαρακτήρισε την επίσκεψη ιστορική και διαχρονική στην μνήμη του σερβικού ορθόδοξου ποιμνίου στο Λονδίνο.

Επίσης ο κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας ιδιαίτερα την βοήθεια και ενίσχυση που προσέφερε στον σερβικό λαό τα χρόνια του Α' Παγκοσμίου πολέμου στην Αγγλία.

''Το έτος 2016 είναι επίσης πολύ δύσκολο, αλλά όχι στο πεδίο της μάχης όπως τότε, αλλά σε άλλους τομείς της ζωής. Η ελπίδα μας όμως είναι στον Θεό, Αυτός είναι ο εγγυητής της ζωής μας και σε Αυτόν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον του έθνους μας και του λαού μας και στην Σερβία και στην διασπορά''.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην δοξολογία παρέστησαν φοιτητές από τα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης, στους οποίους ο Πατριάρχης Σερβίας αναφέρθηκε με λόγους πατρικούς και τους ευχήθηκε η μόρφωση τους να είναι προς όφελος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των συνανθρώπων τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

serbias-londino-1

serbias-londino-2

serbias-londino-4

serbias-londino-5

serbias-londino-6

Εμφανίσεις: 302738
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: