Πατριαρχείο Ρουμανίας http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias Thu, 22 Feb 2018 00:15:44 +0200 Joomla! - Open Source Content Management el-gr Στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας της Ρουμανίας η Οσία Ματρώνα http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/20114-sto-agiologio-tis-ekklisias-tis-roumanias-i-osia-matrona http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/20114-sto-agiologio-tis-ekklisias-tis-roumanias-i-osia-matrona agia matrona roumania

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος


Στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας της Ρουμανίας θα συμπεριληφθεί η Οσία Ματρώνα η αόμματη της Ρωσίας και προστάτιδα της Μόσχας, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Να αναφερθεί οτι η Ιερά Σύνοδος σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουρίου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ενέκρινε την πρόταση της Μητροπολιτικής Συνόδου της Ι.Μ. Μουντενίας και Ντομπρουτζιάς να συμπεριληφθεί η Οσία Ματρώνα στο αγιολόγιο της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι η μνήμη της Οσίας Ματρώνας θα εορταστεί για πρώτη φορά το 2019 στις 2 Μαΐου.

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Thu, 15 Feb 2018 17:42:08 +0200
Δύο νέοι βοηθοί Επίσκοποι στο Πατριαρχείο Ρουμανίας http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/20113-duo-neoi-boithoi-episkopoi-sto-patriarxeio-roumanias http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/20113-duo-neoi-boithoi-episkopoi-sto-patriarxeio-roumanias roman rusnac 1

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος


Δύο νέους βοηθούς Επισκόπους εξέλεξε σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε βοηθό Επίσκοπο για την Ρουμανική Ορθόδοξη Επισκοπή Ιταλίας με 42 ψήφους τον Αρχιμ. Αθανάσιο Ρούσνατς, με τον τίτλο Επίσκοπος Μπογδανίας.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε βοηθό Επίσκοπο για την Ρουμανική Ορθόδοξη Επισκοπή της Ισπανίας και της Πορτογαλίας με 45 ψήφους τον Αρχιμ. Θεόφιλο Ρομάν με τον τίτλο Επίσκοπος Ιβηρικής.

roman rusnac 2

roman rusnac 2

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Thu, 15 Feb 2018 16:11:38 +0200
Πρόταση να συμπεριληφθεί η Αγία Ματρώνα στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας της Ρουμανίας http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/20011-protasi-na-sumperilifthei-i-agia-matrona-sto-agiologio-tis-ekklisias-tis-roumanias http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/20011-protasi-na-sumperilifthei-i-agia-matrona-sto-agiologio-tis-ekklisias-tis-roumanias matrona

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος


Συνήλθε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου η Μητροπολιτική Σύνοδος της Ι.Μ. Μουντενίας και Ντομπρουτζιάς υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ στην Πατριαρχική Κατοικία.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας αποφασίστηκε να προταθεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρουμανίας να συμπεριλάβει στο αγιολόγιο της, την Οσία Ματρώνα την αόμματη της Ρωσίας και προστάτιδα της Μόσχας.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα, για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της αποκατάστασης του Πατριαρχικού θεσμού στην Ρωσία, τέλεσε την Θεία Λειτοργία στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και προσκύνησε την Λάρνακα με το σκήνωμα της Αγίας Ματρώνας.

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Thu, 08 Feb 2018 09:47:51 +0200
Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Ρουμανίας http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/19312-lampros-eortasmos-ton-theofaneion-sto-patriarxeio-roumanias http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/19312-lampros-eortasmos-ton-theofaneion-sto-patriarxeio-roumanias theofania boukouresti

Κείμενο: Romfea.gr


 

Παρουσία πλήθος πιστών εορτάστηκε στο Βουκουρέστι, η εορτή των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Ερζερούμ κ. Κουαϊς (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ, ο Επίσκοπος Σιναϊας Ιερώνυμος και ο Επίσκοπος Πραχοβέανουλ Τιμόθεος.

theofania boukouresti1

theofania boukouresti1

theofania boukouresti1

theofania boukouresti1

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Sat, 06 Jan 2018 13:40:37 +0200
Πατριάρχης Δανιήλ: ''Στις καρδιές των Ρουμάνων έχει αυξηθεί η χριστιανική πίστη'' (ΦΩΤΟ) http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/19241-patriarxis-daniil-stis-kardies-ton-roumanon-exei-aujithei-i-xristianiki-pisti-foto http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/19241-patriarxis-daniil-stis-kardies-ton-roumanon-exei-aujithei-i-xristianiki-pisti-foto roumanias 2

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Εορτάστηκε την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου η μνήμη της κατά Σάρκα Περιτομής του Χριστού και του Μεγάλου Βασιλείου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Στα πλαίσια του εορτασμού η νέα χρονιά ανακηρύχθηκε έτος αφιερωμένο στους δημιουργούς της ένωσης της Μεγάλης Ρουμανίας.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της εθνογένεσης της Ρουμανίας και του εκχριστιανισμού του ρουμανικού λαού, τονίζοντας πως πρόκειται για δύο συγκλίνουσες διαδικασίες.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας επεσήμανε πως στις καρδιές των Ρουμάνων έχει αυξηθεί η χριστιανική πίστη.

Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η Εκκλησία και ιδιαίτερα ο Πατριάρχης κυρός Μύρων Κριστέα για την ένωση της Τρανσυλβανίας με την Ρουμανία, αλλά και ο Βασιλιάς Φερδινάρδος ο Α', ο οποίος αγωνίστηκε εξίσου για την υλοποίηση της ένωσης της Μεγάλης Ρουμανίας.

Τέλος ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ένα έτος αλληλεγγύης και πνευματικής ενότητας για τον ρουμανικό λαό.

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 8

roumanias 1

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Tue, 02 Jan 2018 14:25:11 +0200
Λαμπρά ονομαστήρια του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ (ΦΩΤΟ) http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/18899-lampra-onomastiria-tou-patriarxi-roumanias-daniil-foto http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/18899-lampra-onomastiria-tou-patriarxi-roumanias-daniil-foto onomastiria roumanias 9

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ στο Πατριαρχείο Ρουμανίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ.

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος και συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Μεγάλου Δείπνου.

''Το Δείπνο που μας καλεί ο Κύριος είναι ένα σύμβολο χαράς και κοινωνίας, της χαράς που δίνει η ενότητα. Το Δείπνο αυτό μας δίνει την δυνατότητα να κοιτάξουμε μπροστά και να αγαπήσουμε αλλήλους'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ τόνισε: ''Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή αναφέρεται στο Δείπνο το οποίο σηματοδοτεί την Βασιλεία των Ουρανών, της οποίας η πρόγευση είναι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία μας προσφέρει''.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Δανιήλ υπογράμμισε: ''Στις ημέρες μας είμαστε δεμένοι με τα υλικά αγαθά σε τέτοιο σημείο που πολλές φορές ξεχνάμε τα πνευματικά, τα οποία έχει ανάγκη η ψυχής μας. Ας προσπαθήσουμε στις μέρες που απομένουν ως τα Χριστούγεννα να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα για να ζήσουμε πραγματικά Χριστούγεννα''.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το Ρουμανικό Τυπικό, τελέσθηκε δέηση, υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Πατριάρχη Ρουμανίας και του προσφέρθηκαν άνθη.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου προσέφερε στον Μακαριώτατο μία Εικόνα της Παναγίας σε ανάμνηση τον ονομαστηρίων του και του ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα.

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

onomastiria roumanias 1

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Sun, 17 Dec 2017 18:26:26 +0200
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τις καταστροφές στη Δυτική Αττική http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/18266-o-patriarxis-roumanias-gia-tis-katastrofes-sti-dutiki-attiki http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/18266-o-patriarxis-roumanias-gia-tis-katastrofes-sti-dutiki-attiki danihl mandra

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Μήνυμα συμπαράστασης και αληλεγγύης προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Δυτική Αττική απέστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Επίσης ο Πατριάρχης Δανιήλ στο μήνυμά του κάλεσε τους Ρουμάνους που ζουν στις πληγείσες περιοχές να συμπαρασταθούν στις οικογένειες των πληγέντων προσφέροντας υλική και πνευματική στήριξη.

''Προσευχόμαστε στον Θεό για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών Ορθοδόξων και για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών'', τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ρουμανίας στο μήνυμά του.

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Fri, 17 Nov 2017 11:02:35 +0200
Συνεδρία της Ρουμανικής Εκκλησίας με συμμετοχή Προκαθημένων http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/17885-sunedria-tis-roumanikis-ekklisias-me-summetoxi-prokathimenon http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/17885-sunedria-tis-roumanikis-ekklisias-me-summetoxi-prokathimenon synodos roymanias 3

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Στην Συνεδρία συμμετείχαν ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας κ. Ραστισλάβ.

Επίσης συμμετείχαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας και Ιεράρχες των Ορθόδοξων Εκκλησιών της Ρωσίας, της Αλβανίας, της Τσεχίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας και της Πολωνίας.

Την συνεδρίασε προσγώνησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ και στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομολογία της πίστεως στα κομμουνιστικά καθεστώτα και τις έννοιες της ελευθερίας σήμερα, ενώ ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου και στην 10η επέτειο ενθρονίσεώς του.

''Οι Εκκλησίες μας σήμερα απολαμβάνουν την ελευθερία η οποία αποκτήθηκε με ένα πικρό τίμημα που πληρώθηκε από τις προηγούμενες γενιές και με το τίμημα της θυσίας πολλών χιλιάδων νεομαρτύρων της Ορθοδοξίας που υπέφεραν από τον κομμουνισμό'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας τόνισε: ''Θα δώσουμε λόγο ενώπιον του Θεού και της ιστορίας για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήσαμε αυτό το δώρο της ελευθερίας. Πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά την ιστορική εμπειρία της Εκκλησίας στα δύσκολα χρόνια των διωγμών από τον κομμουνισμό και να φροντίσουμε να διδάξουμε τους πιστούς για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις του μέλλοντος.''

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος λαμβάνοντας τον λόγο μίλησε για τις θλίψεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία καταργήθηκε κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Ραστισλάβ, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες των ομολογητών της πίστεως τον καιρό του κομμουνισμού και στην σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας στην σημερινή εποχή.

''Το γεγονός ότι η θυσία τους δεν ήταν μάταιη επιβεβαιώνεται από τους αμέτρητους καρπούς που έδωσε η θυσία τους, και ένας από αυτούς τους καρπούς είναι η χριστιανική μας ελευθερία σήμερα. Ας μην ξεχάσουμε λοιπόν την αγάπη και την θυσία τους, αυτό το ανεκτίμητο δώρο που μας πρόσφεραν'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ραστισλάβ.

synodos roymanias 1

synodos roymanias 1

rastislav 1

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Sat, 28 Oct 2017 11:49:14 +0300
Το Βουκουρέστι τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Δημήτριο τον Νέο http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/17857-to-boukouresti-timise-ton-poliouxo-tou-agio-dimitrio-ton-neo http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/17857-to-boukouresti-timise-ton-poliouxo-tou-agio-dimitrio-ton-neo sylleitoyrgo prokathimenon 1

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου Συλλείτουργο Προκαθημένων για την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου Πολιούχου Βουκουρεστίου.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, και συλλειτούργησαν ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ.

Με τους Προκαθημένους συλλειτούργησαν Ιεράρχες από την Εκκλησία της Ρωσίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Αλβανίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, τονίζοντας ότι η παρουσία και η ευλάβειά των πιστών σήμερα αποτελεί μαρτυρία για την άνθιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας ευχήθηκε στο λαό της Ρουμανίας να είναι γεμάτος από τα δώρα του Αγίου Πνεύματος και να διατηρήσουν την πίστη τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Να αναφερθεί ότι σήμερα τιμήθηκε το Ιωβηλαίο για τους υπερασπιστές της Ορθοδοξίας επί κουμμουνισμού, καθώς η 10η επέτειος ενθρονίσεως του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε στους Προκαθημένους και στους εκπροσώπους των Εκκλησίων Βουλγαρίας, Γεωργίας και Πολωνίας από μία Εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Νέου.

Τέλος να σημειωθεί ότι εκατοντάδες πιστοί περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ που από χθες, Πέμπτη μετέφερε στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

{youtube}qV2JOFqi89o{/youtube}

sylleitoyrgo prokathimenon 2

sylleitoyrgo prokathimenon 3

prokathimenoi 10

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Fri, 27 Oct 2017 08:28:40 +0300
Ενθρονίστηκε ο Επίσκοπος Χουσίου Ιγνάτιος (ΦΩΤΟ) http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/17773-enthronistike-o-episkopos-xousiou-ignatios-foto http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-roumanias/17773-enthronistike-o-episkopos-xousiou-ignatios-foto xousiou ignatios 11

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου η ενθρόνιση του Επισκόπου Χουσίου κ. Ιγνατίου στον Καθεδρικό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Χούσι.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Θεοφάνης και συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μολδαβίας αναφέρθηκε στην αποστολή του Επισκόπου, ενώ προέτρεψε τον Επίσκοπο Ιγνάτιο να είναι κοντά στους κληρικούς και τους πιστούς της επαρχίας του.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρουμανίας για την εκλογή και αναφέρθηκε στους στόχους του στα νέα του καθήκοντα.

''Είμαι συγκλονισμένος που η Ιερά Σύνοδος με εξέλεξε να ποιμάνω μία από τις παλαιότερες Επισκοπές της Εκκλησίας μας, την οποία σκοπεύω να ποιμάνω με την βοήθεια του Θεού, με ταπείνωση, αγάπη και φροντίδα για όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη''.

''Γι' αυτό το λόγο σας παρακαλώ να με δεχθείτε ως κάποιον ο οποίος θα σας υπηρετήσει με αγάπη και κατανόηση, ως κάποιον που δεν θα σας αγαπήσει για τον έπαινό σας, αλλά ως κάποιον που θέλει να σταυρωθεί για εσάς'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος.

Τέλος ο Επίσκοπος Χουσίου τόνισε ότι θα υποστηρίξει την φυσική οικογένεια όπως μας την παρέδωσε ο Θεός, η οποία δημιουργείται από έναν πατέρα, μία μητέρα και τα παιδιά τους.

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

xousiou ignatios 1

{loadposition adsense}

]]>
Πατριαρχείο Ρουμανίας Mon, 23 Oct 2017 11:07:52 +0300