Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

roymanias-29

Tου Αιμίλιου Πολυγένη


Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Δανιήλ συμπλήρωσε σήμερα 22 Ιουλίου 2016 τo 65ον έτος. Γεννήθηκε το 1951 στη κώμη Δοβρέστη του Νομού Τιμισιόρας της Ρουμανίας.

Το 1987 εκάρη μοναχός υπό του Αγίου Γέροντος Κλεόπα Ηλίε στην Ιερά Μονή Πούτνας. Κατόπιν χειροτονήθηκε Διάκονος και Ιερομόναχος από τον Μακαριστό Πατριάρχη Ρουμανίας κυρό Θεόκτιστο.

Το 1990 χειροτονήθηκε Βοηθός Επίσκοπος Λούγκοζ της Αρχιεπισκοπής Τιμισιόρας. Το ίδιο έτος εξελέγη Μητροπολίτης Ιασίου και Μπουκοβίνας.

Το 2008 εξελέγη Πατριάρχης Ρουμανίας διαδεχόμενος τον Μακαριστό Πατριάρχη Θεόκτιστο.

Σήμερα τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τεκιργκιόλ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνστάντζας, η Θεία Λειτουργία και εν τέλει έλαβε χώρα η Δοξολογία για την εορτή των Γενεθλίων του Μακαριωτάτου κ. Δανιήλ.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πράχοβας κ. Τιμόθεος με συλλειτουργούς Ιερείς και Διακόνους του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου κ Δανιήλ, ο Θεοφιλέστατος κ. Τιμόθεος είπε χαρακτηριστικά: «...είσθε ξεχωρισμένος από την κοιλία της μητέρας σας, για την ιερά αυτή αποστολή και διακονία της Αγίας μας Εκκλησίας...Σας επέλεξε Το Άγιον Πνεύμα με την ψήφο των Αγίων Ιεραρχών και Σας κατέστησαν Πρωθιεράρχη της κατά Ρουμανίαν Εκκλησίας...καυχόμεθα εν Κυρίω, για τα μεγαλεπίβολα και θαυμαστά έργα της λαμπρής Πατριαρχείας Σας...Ο Θεός να Σας πολυετίζει εν υγιεία και δυνάμει, για να περατώσετε τη θεοφιλή και σωτήρια δι΄όλους μας αρχιποιμαντορία Σας.

Ο Θεοφιλέστατος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, δώρισε στον Μακαριώτατο εκ μέρους όλων των παρισταμένων επιτραχήλιο και ωμοφόριο με τις ιερές μορφές των δύο αγίων προφητών Ηλιού και Δανιήλ, αφού ο Μακαριώτατος εβαπτίσθη με το όνομα του προφήτου Ηλιού.

Παρέστησαν ακόμη οι Σεβ. Αρχιεπίσκοποι Τόμιδος (Κωνστάντζας) κ. Θεοδόσιος, Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός και οι Θεοφ. Επίσκοποι Τούλτσεας κ. Βησσαρίων και Σινάϊας κ Ιερώνυμος, βοηθός του Πατριάρχου.

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος κ. Δανιήλ, δοξολόγησε Τον Θεό, ευχαρίστησε τους Ιεράρχες, τους κληρικούς, την αδελφότητα της Ιεράς Μονής και όλους τους πιστούς χριστανούς.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» εύχεται με βαθύτατο σεβασμό στον Μακαριώτατο κ. Δανιήλ: ÎNTRU MULȚI ȘI BINECUVENTAȚI ANI STĂPĂNE!!!

roymanias-9

roymanias-10

roymanias-11

roymanias-12

roymanias-13

roymanias-14

roymanias-15

roymanias-16

roymanias-17

roymanias-18

roymanias-19

roymanias-20

roymanias-21

roymanias-22

roymanias-23

roymanias-24

roymanias-25

roymanias-26

roymanias-27

roymanias-28

roymanias-30

roymanias-31

Εμφανίσεις: 301692
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: