Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

roumaniki ekklisia

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Την έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας της χώρας εξέφρασε το Πατριαρχείο Ρουμανίας, μετά από πρόσφατους έλεγχους που διενεργήθηκαν από τις αρχές.

Αφορμή υπήρξε ο θάνατος τριών βρεφών από μια "μυστηριώδη" μολυσματική ασθένεια, η οποίαέφερε στην επιφάνεια σκάνδαλα και παρατυπίες στον εφοδιασμό των νοσοκομείων, ακόμη αραιωμένα απολυμαντικά, οδηγώντας σε παραίτηση τον υπουργό Υγείας.

Μετά από σχετική έρευνα, τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία της χώρας είναι υπερβολικά αραιωμένα, κάτι που τα καθιστούσε αναποτελεσματικά στα μικρόβια.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας κάνει έκκληση στο λαό και στους κρατικούς φορείς, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την άμεση ανάπτυξη της ιατρικής περίθαλψης σε κατάλληλες συνθήκες υγιεινής.

Επίσης αναφέρει ότι η Εκκλησία προσεύχεται συνεχώς για την υγεία των ανθρώπων, τονίζοντας παράλληλα ότι και το σύνολο του ιατρικού σώματος πρέπει να λάβει μέτρα ώστε το σύστημα υγείας να είναι στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμφανίσεις: 300502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: