Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

roumania palamas-4

Γραφείο ειδήσεων Romfea.gr


«Το θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου μας καλεί σε μετάνοια και εξομολόγηση» ανέφερε από άμβωνος ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Σήμερα, Β΄ Κυριακή των Νηστειών ο Πατριάρχης Δανιήλ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας , στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου.

Ο Πατριάρχης στο κήρυγμά του ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλύτου, τονίζοντας πως «η αρρώστια δεν οδήγησε τον παράλυτο σε εξέγερση κατά του Θεού, αλλά σε ενίσχυση πίστεως, γιατί ένιωσε συντριβή και μετάνοια για τις αμαρτίες του.»

«Βλέπουμε ότι ο Χριστός συγχωρεί τις αμαρτίες μας, θεραπεύει την ασθένεια του ανθρώπου και του δίνει ελευθερία κινήσεων. Αυτή η πατρική αγάπη του Θεού, που εκδηλώθηκε μέσω του Χριστού στον παραλυτικό άνδρα, είναι η ουσία του σημερινού Ευαγγελίου» πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Επίσης ο κ. Δανιήλ πρόσθεσε: «Με αυτό το ευαγγέλιο ο Θεός μας καλεί να ομολογούμε τις αμαρτίες μας, τις αδυναμίες μας, και να πηγαίνουμε προς τον Χριστό για να μας θεραπεύσει.»

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, αναφέρθηκε και στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά που τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Δανιήλ ανέφερε ότι «όταν ο άνθρωπος προσεύχεται, νηστεύει, συμμετέχει στα μυστήρια της Εκκλησίας, φωτίζεται με την χάρη του Θεού, με το φως της δόξας της Βασιλείας των Ουρανών.»

roumania palamas-1

roumania palamas-2

roumania palamas-3

roumania palamas-5

roumania palamas-6

roumania palamas-7

roumania palamas-8

roumania palamas-9

roumania palamas-10

Εμφανίσεις: 301357
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: