Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

sylleitoyrgo prokathimenon 1

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου Συλλείτουργο Προκαθημένων για την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου Πολιούχου Βουκουρεστίου.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, και συλλειτούργησαν ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ.

Με τους Προκαθημένους συλλειτούργησαν Ιεράρχες από την Εκκλησία της Ρωσίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Αλβανίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, τονίζοντας ότι η παρουσία και η ευλάβειά των πιστών σήμερα αποτελεί μαρτυρία για την άνθιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας ευχήθηκε στο λαό της Ρουμανίας να είναι γεμάτος από τα δώρα του Αγίου Πνεύματος και να διατηρήσουν την πίστη τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Να αναφερθεί ότι σήμερα τιμήθηκε το Ιωβηλαίο για τους υπερασπιστές της Ορθοδοξίας επί κουμμουνισμού, καθώς η 10η επέτειος ενθρονίσεως του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε στους Προκαθημένους και στους εκπροσώπους των Εκκλησίων Βουλγαρίας, Γεωργίας και Πολωνίας από μία Εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Νέου.

Τέλος να σημειωθεί ότι εκατοντάδες πιστοί περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ που από χθες, Πέμπτη μετέφερε στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

sylleitoyrgo prokathimenon 2

sylleitoyrgo prokathimenon 3

prokathimenoi 10

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

prokathimenoi 1

Εμφανίσεις: 301814
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: