Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

presbis germanias 4

Πηγή: Romfea.gr


Τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου ο Πρέσβης της Γερμανίας στο Βουκουρέστι κ. Κορντ Μάιερ-Κλοντ.

Τον Πρέσβη της Γερμανίας υποδέχθηκε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, συγχαίρωντάς τον για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξέφρασε την ελπίδα οι καλές σχέσεις των δύο κρατών να συμβάλλουν στην ενότητα της Ευρώπης.

Ακόμη ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε και στην βοήθεια που προσφέρουν οι καθολικές και προτεσταντικές κοινότητες στους χιλιάδες Ρουμάνους που ζουν στην Γερμανία.

Από την πλευρά του ο νέος Πρέσβης της Γερμανίας στην Ρουμανία ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κ. Δανιήλ για την υποδοχή, τονίζοντας παράλληλα τον ισορροπιστικό ρόλο της Ορθοδοξίας στην κοινωνία.

Τέλος ο κ. Κορντ Μάιερ-Κλοντ υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία διαδικασία που χρειάζεται υποστήριξη και όχι κάτι το δεδομένο, ενώ έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση των αρχών της χώρας ώστε από κοινού να κάνουν βήματα προς την σταθεροποίηση το Ευρωπαϊκού σχεδίου.

presbis germanias 1

presbis germanias 1

presbis germanias 1

presbis germanias 1

presbis germanias 1

Εμφανίσεις: 301035
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: