Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017

xousiou ignatios 1

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος


Νέο Επίσκοπο εξέλεξε σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε νέο Επίσκοπο Χουσίου τον Βικάριο της Επισκοπής Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Ιγνάτιο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιγνάτιος εξελέγη νέος Επίσκοπος Χουσίου από τα μέλη της Ιερά Σύνοδο λαμβάνοντας 39 από τους 48 ψήφους.

Στην πρώτη του δήλωση αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Θεό και ζήτησε την ευλογία Του στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει.

Ο νέος Επίσκοπος Χουσίου γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου το 1976 στο Μπίλμπορ.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 2001 και παρέμεινε στη μονή Αγίας Τριάδος στο Άλμπα Ιουλία μέχρι το 2008.

Το 2011 προήχθη σε Αρχιμανδρίτη, ενώ υπήρξε πνευματικός για εκατοντάδες νέους φοιτητές στο Πανεπιστήμιου Άλμπα Ιουλία.

Την ίδια χρονιά στις 24 Οκτωβρίου εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρουμανίας, Βοηθός Επίσκοπος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Επισκοπής της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, και ονομάστηκε Μουρεσανούλ.

Η χειροτονία του τελέστηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2011, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ στο Παρίσι.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο νέος Επίσκοπος Χουσίου έχει μεγάλη επιστημονική δραστηριότητα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Εμφανίσεις: 302187
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: